: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Cita-Cita dan Plan B dalam hidup

Assalamualaikum


            Hallo dan selamat malam.. seperti biase saat-II macam ni mmg duti harian hyriel jadi night assistant di pusat jalur lebar Felda Tenang... kije hyriel kalau tak lain tak bukan ngadap FB,, Twitter, dan ni hah satu lagi blog.. kadang-II rase bosan pun ada jugak hyriel ngadap semua nie,, tapi kalau dok cangok lagi bosan.. sooo... hyriel takde pilihan lain selain ngadap semua ni dario pukul 8.30 to 11.30... 
         Straight to the point .. Kita haruslah pantai bercatur dalam hidup kita. maksud hyriel selain kita mengejar cita-II untuk menentukan masa depan,, kita juga kenelah membuat plan B untuk mengelakkan kita menjadi penganggur terhormat kelak... Biasalah kan,, zaman akan datang makin bnyak cabaran hidup yang akan kita tempuhi.. malang tu tidak berbau kan,, so kita sebagai orang yang profesional kenalah pasti kan plan B kita dapat membantu kita bila kegawatan ekonomi kelak.... hyriel bukan nak "masuk mesin basuh putar sendiri" . tapi hyriel juga ada Plan B yang rasa nye boleh membantu hyriel bila berlakunya kegawatan ekonomi kelak... sekarang nie hyriel tengah exam STPM untuk dapatkn STPM lah... tu kire cita-II hyriel yang utama... Plan B pula.. selepas hyriel abez exam STPM hyriel akan masuk kolej yayasan FELDA untuk belajar jurusan kemahiran.. 
           Rasa-II nya betul tak kalau hyriel kata,, macam mana pun gawat ekonomi negara kita pakaian dan makanan tidak akan dilupakan... betul tak?? so hyriel suggest kan kat blogger di luar sane ambil lah kemahiran dalam bidang jahitan dan kulinari.. jurusan ini akan membantu kita bila kegawatan ekonomi berlaku nanti.. Seperti hyriel ( bukan nk bajet ) . . . hyriel akan ambil kemahiran bahagian jahitan  di koles yayasan felda sementara menunggu result exam keluar,, dengan cara ini hyriel dapat menimba ilmu serba sedikit dan dapat menjimat kan kos keperluan akan datang serta yang paling baik dapat menjana pendapatan kelak... bukan kah itu menguntung kan kita... Kepada blogger mahupun pembaca di luar sana berfikirlah secara bijak dan gunakan lah kesempatan yang ada dengan sebaik mungkin agar korang semua tak menyesal nanti... Ok lah,, hyriel rase dah panjang lebar dah hyriel membebel nie,,, hyriel harap suggestion hyriel berguna untuk korang semua.. :))


Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

4 Sang Pencerita:

luqman zakaria said...

nice blog..
salam kenal dari arepnakbebel.com

Fendy said...

bagus2..teruskan usaha

putEra HyriEl said...
This comment has been removed by the author.
putEra HyriEl said...

tq salam kenal

Tq so much :)

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena