: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tips Agar Tampil Menarik



_>>Assalamualaikum<<_


hyriel tahu semue orang nak kelihatan manarik kn?? xper hyriel boleh tolong~
Setiap wanita pasti ingin tampil cantik. Masalahnya waktu kadang menghalangi seseorang. Minimnya waktu yang tersedia kadang tak sempat membuat seorang wanita berdandan. Seandainya ada waktu, sering kali sangat terbatas. Akhirnya hanya bisa memakai lisptik dan bedak seadanya.
 
Berdandan sebelum bekerja atau bepergian memang menjadi tantangan tersendiri bagi seorang wanita. Tapi tak usah khawatir, ada beberapa tips yang bisa dimanfaatkan agar bisa tampil menarik dengan waktu sempit yang dimiliki. Selalu gunakan kesempatan dalam kesempitan agar bisa tampil cantik dan menarik. 

Gunakan setiap kesempatan
Bila tak sempat dandan di rumah, Anda bisa memanfaatkannya waktu di mobil. Ketika lampu lalu lintas tengah merah, gunakan jeda waktu ini berdandan. Sangat beruntung jika pergi dengan pasangan. Ketika dia menyetir, Anda bisa mengajaknya ngobrol sambil membenahi penampilan. Bila datang lebih awal di kantor atau di tempat janjian dengan klien atau teman, Anda bisa menggunakan waktu tersebut untuk memperbaiki penampilan di restroom. 

Dimulai dari mahkota
Rambut sering disebut sebagai mahkota bagi wanita. Tak mengherankan tulisan tentang bad hair day selalu muncul di majalah wanita, karena penampilan rambut sangat penting. Anda tak harus ke salon untuk menampilkan rambut menawan. Perpaduan sisir dengan tali atau jepit rambut sudah cukup untuk membuat rambut tampil cantik. Bila waktunya sangat sempit cukup rapikan dan gunakan tali untuk membuat gaya klasik ponytail. Bisa juga menggunakan jepit untuk membuat gaya French twist yang memberi kesan muda, segar dan santai. Untuk melihat step by step menata rambut sederhana tapi indah, Anda bisa mencari di Youtube. 

Beralih ke wajah
Setelah rambut tampil cantik, kini giliran Anda mempercantik wajah. Jika rambut bisa membuat orang tertarik dari jauh, wajah akan semakin menawan orang jika mendekati Anda. Gunakan concealer untuk menutupi bintik atau garis di wajah. Setelah itu gunakan foundation yang diikuti dengan powder. 

Perhatikan mata
Mata adalah bagian paling sering diperhatikan oleh orang lain, karena ketika berbicara orang pasti menatap mata Anda. Makeup artist Pati Dubroff, yang biasa merias Jennifer Aniston memberikan tips sederhana. Untuk tampil cantik, tak harus menggunakan make up tebal. Sapu alis tipis saja dengan pensil kemudian gunakan maskara secukupnya, hal tersebut sudah akan membuat seorang wanita tampil cantik. Tak percaya? Coba saja lihat Jennifer Aniston. 

Tutup dengan lipstik atau lipgloss
Langkah terakhir adalah menggunakan lipliner untuk menggambar area luar bibir. Setelah itu tutup dengan lipstik lipstik atau lipgloss untuk memperindah senyum di bibir. Senyum menawan tentu akan membuat orang lain tertawan. 

Langkah-langkah tersebut bisa dilakukan dalam hitungan menit,tak harus berjam-jam. Meski hanya membutuhkan waktu singkat, tapi Anda tetap bisa tampil menawan dan jadi pusat perhatian.
Read More

Filem Jalan Kembali Bohsia 2 Full Movie




_>>Assalamualaikum<<_
hye semue,,, hari nie ujan larh,,,, hyriel terpakse bekorban untuk on wifi gak untuk masokkan cerite baru semate2 untuk korang,, hehehe xpe2,,, abaikan,,,, hari ni hyriel baru dpt alert yang cerite Bohsia 2 Jalan Kembali dah keluar,, tuwh yang hyriel segera masokkan dlm list utk korang semue~ pepe hal pon hyriel nak cerite sikit sinopsis movie nie


Sinopsis filem Jalan Kembali Bohsia 2
Filem Jalan Kembali Bohsia 2 menceritakan tentang gadis bernama Amy, seorang ex-bohsia yang sudah bertaubat dan tidak mahu mengulangi sejarah hitamnya dengan menjejakkan kaki ke sebuah pusat pemulihan manakala Tasya, bekas rakan karibnya pula makin hanyut bergelumang dengan gejala haram dan tingkah lakunya dikawal ketat oleh Keting, teman lelakinya.

Seperti Amy, Muz juga telah bertaubat dan tidak mahu lagi bergelumang dengan kehidupan yang pernah sia-sia itu namun Muz dan Ijan sentiasa mencuba untuk meraih kemenangan dalam setiap perlumbaan motor yang diadakan.

Akan tetapi, keputusan Amy untuk meninggalkan pusat pemulihan adalah peluang keemasan untuk Keting memesongkan Amy ke jalan hitam. Walau bagaimanapun, dengan pertolongan daripada Muz dan Ejan, Amy dan Tasha mencari jalan untuk memusnahkan segala hasrat Keting yang ingin merosakkan lebih ramai lagi gadis – gadis yang lemah pegangan agama.

Pelakon Jalan Kembali Bohsia 2: Syamsul Yusof, Salina Saibi, Sofi Jikan, Nabila Had, Zizan Raja Lawak, Harun Salim Bachik, Azad Jazmin dan Hetty Serlene.

Filem aksi terbitan Skop Productionn ini  ditayangkan pada 7 Jun 2012 di pawagam seluruh negara.

Jom Tonton : KLIK
Read More

First place




_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,, hyriel dah lmae tak update post kn? hehe bz sikit lah,,, bukan ape semenjak due menjak nie,, hyriel ader latihan sukan,, jalan2 huhu tengok wayang,,hehehe,, hyriel cume nak btaw lah yang td siang hyriel ader masok satu pertandingan kat sekolah,,hehe nak taw pertandingan pe?? hyriel masok pertandingan rejam lembing lelaki t6,,, tak sangke yang hyriel bolah dpt johan woi,,,, 



yahoooo!!! yang paling kelaka tuwh,, cume sekali jup yag hyriel terpacak~ yang lain hampeh,,hahaha tapi hyriel dah catat 29.9 meter tuwh,,, bukan dekat,,hahaha tak luper pade yang dpt second and third place,, tahniah,,,, cz taon lepas hyriel cume dapat tempat ke 2 jup... pastu owg yang dpt first place dah abez sek,,,hehehe untong ler~ hyriel rase happy sgt sebab ader gak hyriel dapt meddle emas~ weeeeeeee hyriel ader,, korang ader?? huhuhu uke lah,, bukan nniat dihati nk menunjuk,, tp sape yang bran,, jom lawan rejam lembing dgn hyriel,,hahahaha uke lah,,bye salam,,,,,
Read More

Filem X Janda-Janda Ku Gngster Full Movie



_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hari ni hyriel nk share dengan korang,,huhu bukan pe lah,hyriel nk bitaw hyriel dah masokkn movie baru dalam list hyriel... korang tengok lah yer,,, jgn lupe follow~





5 bekas isteri. 1 cinta sejati. Ada berani? Hafiz merupakan seorang lelaki yang percayakan cinta, tetapi malang dalam percintaannya. Di awal zaman remajanya dulu, dia telah ditangkap basah sehingga menyebabkan dia dipaksa berkahwin dengan seorang perempuan yang berperwatakan tomboy. Sungguhpun tiada rasa cinta, persamaan yang ada pada mereka menjadikan hidup Hafiz gembira. Malangnya, selepas ibu Hafiz nampak bagaimana Hafiz dan ’isterinya’ sama-sama mengorat wanita lain, ’hubungan’ mereka itu akhirnya menjadi masalah.


Hafiz melepaskan isteri pertamanya, dan menyerahkan tugas mencari isteri kedua, kepada ibu bapanya. Ibu bapa Hafiz mencari pula seorang calon isteri yang taat dan patuh. Pada peringkat permulaannya, Hafiz memang suka sekali mendapat isteri yang suka melayannya, tetapi lama-kelamaan, dia rimas sekali dengan sikap isterinya yang semakin hari, semakin robotik tanpa sebarang perasaan. Jodoh mereka berakhir juga.


Calon isteri ketiga Hafiz merupakan seorang wanita kaya dan sombong bernama Sophie. Mereka berkenalan kerana minat yang sama dalam bidang permotoran, tetapi, selepas Sophie mendapat tahu tentang rahsia Hafiz yang pernah berkahwin lain, ditambah pula dengan sikap Hafiz yang suka mengikis wangnya, hubungan itu diputuskan pula oleh Sophie. Hafiz menemui isteri keempat di kawasan litar yang sama. Wanda seorang gadis litar yang seksi, dan suka berterus terang tentang statusnya yang merupakan seorang janda. Hafiz tidak kisah akan status itu, tetapi apa yang mengejutkannya ialah perangai Wanda yang amat pengotor dan selekeh - berlainan sekali dengan imej seksi dan bersih Wanda di luar. Hafiz bertambah terkejut lagi apabila mengetahui Wanda mempunyai 6 orang anak daripada 3 bekas suami dari bangsa, negara dan keturunan yang berbeza. Hafiz tak tahan dan terus angkat kaki.


Hafiz berkenalan pula dengan Ziana di dalam satu kemalangan jalanraya. Ziana seorang kerani akaun yang amat prihatin terhadap nasib binatang. Melihat betapa prihatin Ziana menjaga binatang peliharaan ini, Hafiz pasti bahawa Ziana mampu menjadi isterinya yang mithali. Namun selepas perkahwinan, masalah berlaku lagi. Ziana memang pandai menjaga, tetapi Hafiz tertekan dengan sikap mengongkong dan queen controlnya. Dalam diam, Hafiz berkenalan dengan Arisa, seorang model sambilan. Kali ini, Hafiz percaya dia sudah menemui cinta sejati buat kali terakhirnya. Setahun berlalu semenjak Hafiz menjatuhkan talak ke atas Ziana, Hafiz pun memberanikan diri untuk melamar Arisa. Namun, Sophie yang berada semasa Hafiz melamar Arrisa enggan berputus asa. Dia mengumpulkan semua bekas isteri Hafiz untuk membalas perbuatan Hafiz itu. Arisa terkejut selepas mendapat tahu sejarah hidup Hafiz bersama-sama bekas isterinya.

Dia enggan menerima Hafiz lagi, dan bersetuju untuk meneruskan perkahwinan terancang dengan lelaki pilihan keluarganya. Akibatnya, Hafiz jatuh ke gaung depresi. Bekas-bekas isterinya mula berbelah bahagi. Ada yang mahu membantu Hafiz mendapatkan Arisa sebagai isteri terbaru. Ada pula yang mahu memastikan Arisa tidak terus menjadi mangsa terbaru Hafiz. Siapakah yang berjaya? Siapakah yang layak mencintai siapa? Semuanya bakal terjawab dalam komedi romantik yang penuh bermesej ini.

Jom Tonton : Kliksini



Read More

Celebrate birthday yang tersayang


_>>Asasalamualaikum<<_
hye semua,,dah lme hyriel tak wat post yang baru kn,,hehehehe ngah sebok masokkan anime la kawan,,huhu  korang nak taw tak hari nie,,20 jun 2012 adalah birthday makwe hyriel..hehehe tadi kitorang potong kek kat sekolah,,,sebenarnyemmhyriel tak taw pon plan kawan2 makwe hyriel tuwh,, ttibe jup dyer soh bawak kek untuk si dia,,hehe segan la gak,,, tp hyriel dah belikan dia hadiah yang mungkin dyer suke kot,,kot lah,, opss lupe lak,,,lo lambat lagi kan,,hheheh
hyriel nak ucapkan selamat hari jadi yang ke 17 semoga panjang umor dan dimurahkan rezeki,,dan yang paling penting gud luck dalam spm uke,,,

  hehehe,,segan lah bgambar nan die,,, wah,, nampak tak kek yang dia potong??? besar,,,tp hyriel mkn sejoreng jup...hyriel x minat sgt lah,,hehehe  pape pon happy giler lah,,dapat tngok dyer nangez cz mybe gmbire kot or tekejot lah,,hehehe uke lah,,hyriel nk sambong balik kije hyriel..daa salam
Read More

Fate Zero Character





_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hari tuwh hyriel ada kata yang hyriel nak masokkan segment anime kn?? huhu sekarang nie hyriel dah start masokkn sikit info tentang anime,,tapi yang taw jup la yer,, korang taw x cerita FAte Zero??? haaa nie hyriel nak cerita lah nie,, tp hari nie hyriel nak perkenal kan character dyer dlu k,,,

The Holy Grail War, a bloody tournament that revolves around an all-powerful treasure that will grant its wielder a miracle, the Holy Grail. To be granted the right to wield it, seven magi must each summon their own heroic spirit and engage in a battle royal to eliminate the unworthy and become the last man standing.

This is the story of the 4th Holy Grail War, 10 years prior to the events of Fate/Stay Night.

Character:
Saber's Master. A merciless magus that excels in assassinating other magi. Employed by the Einzbern family to compete in the Holy Grail War. Irisviel's husband and Ilyasviel's dad.


Kiritsugu's Servant. A heroic spirit that specializes in close-range combat. This is the same Saber that participated in the 5th Holy Grail War in Fate/Stay Night. Also known as the Warrior King.

A homunculus created by the Einzbern family. Kiritsugu's wife and Ilyasviel's mother. She is paired with Saber and acts as her Master due to the fact that Kiritsugu and Saber have conflicting ideals when it comes to combat.

Kiritsugu's assistant. Acts all professional which makes her the perfect partner for him.

Kiritsugu and Irisviel's daughter. A homunculus of the Einzbern family.

Archer's Master. Aoi's husband, Rin and Sakura's father. He decided to give Sakura away to the Matou family because he only needed Rin to be his heir. Due to his close relationship to the Kotomine Church, he arranged Kirei to become his apprentice who in return aids him in the Holy Grail War.

Tokiomi's Servant. A heroic spirit that specializes in long-ranged combat by firing projectiles at the enemy. This is the same as the rogue Servant from Fate/Stay Night. In possession of most legendary weapons and artifacts throughout history. Also known the the Hero King.

Tokiomi's wife, Rin and Sakura's loving mother. She was depressed about her husband's decision to give Sakura away but still accepts it as a magus's wife.

Aoi and Tokiomi's daughter. The heir to the Tohsaka family. How come Sakura doesn't have a character entry? Ask the official website, they seem to have forgotten about her even though she appears in Berserker's CM.

Berserker's Master. Aoi's childhood friend and admirer. He became angry at Tokiomi for allowing Zouken to adopt his own daughter, Sakura, knowing what cruel fate awaits the little girl at the old man's hands. Aims to win the Holy Grail War to free Sakura from the Matou family, despite not having the potential and formal training to become a magus.

Kariya's Servant. A heroic spirit that is granted enormous strength at the cost of sanity. This Servant-class is the hardest to manage as it requires a lot of magical energy to maintain. He can wield anything he touches as his own weapon.

Rider's Master. A member of the Magus Association, Keyneth's apprentice and future El-Melloi II. He stole his mentor's catalyst for summoning so he could summon the Servant himself and join the Holy Grail War to prove himself and for his genius to be acknowledged by the Magus Association.

Waver's Servant. A heroic spirit that specializes in riding a mount to attack its target. Also known as the Conquest King. He commands a whole army of lower-class Servants and could dispatch them at will.

Caster's Master. A serial killer with no magical potential. He managed to summon a Servant by murdering a family of magus and used their blood as an offering for a ritual. He have no knowledge of the Holy Grail War and simply observes Caster to relieve his boredom.

Ryunosuke's Servant. A heroic spirit that specializes in the use of ancient magical arts and rituals. He can summon demons from another realm and seems to know Saber's true identity, though he could be mistaken.

Lancer's Master. Engaged to Sola-Ui though a strategical marriage arrangement. Waver's mentor.  A member of the Magus Association and hailed as a genius. He originally intended to summon Rider by using a catalyst but after Waver stole the item, he summons Lancer instead.

Kayneth's Servant. A heroic spirit that specializes in the use of spears and lances. Dual-wields two spears at once; One prevents regeneration while the other severs magical enchantment and contracts.

Lancer's secondary Master, she's the one who supplies him with magical energy. Engaged to Kayneth through a strategic marriage arrangement and though he loves her, she doesn't feel the same way to him. Develops an affection towards Lancer but it could be due to his curse.


Assassin's Master. Risei's son and Tokiomi's apprentice. He assists Tokiomi in his quest for the Holy Grail and follows his every command. This is the same priest from Fate/Stay Night, only 10 years younger. 


Kirei's Servant. A heroic spirit that specializes in stealth missions and silent assassinations. He has the ability to multiply into each of his own split personality.


Kirei's father, Tokiomi's friend and the moderator of the 4th Holy Grail War.

Hehehe tuwh saja yang dapat hyriel share dengan korang buat masa nie^^ kalau korang ade yang x paham boleh lah korang tnye pda hyriel uke

Read More

Selamat Hari Bapa


_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,,hari ni kan hari bapa,,, hehehe tapi hyriel dah xder bapa dah,,tapihyriel tetap wish pade sesapa yang bergelar bapa.. nk taw pagi tadi orang pertama yang hyriel wish saper? huhu hyriel wish kat bapak mertua ku,,,huhu cehhh hyriel wish kat ayah makwe hyriel lah,,, yela..hyriel kan bapak dah xde,,so kat bapak makwe jup lah hyriel boleh wish,,, untuk blogger2 yang bergelar bapa,,hyriel nak ucap kan 
Selamat Hari Bapa Kepada Semua Bapa yang ada Di Luar Sana
Semuga kalian hidop bhgia dengan orang yang tersayang,,, semoga kalian dapat anak yang soleh dan solehah dan pint hati kalian terus dibuka,,,amin~
uke lah,,tu jup yang hyriel nak share,, satu lagi,,hyriel nak kenalkan arwah bapa hyriel yang dah pergi dan tak kembali pada 10/11/2011 semasa hyriel di Kem Plkn Muadzam Shah,,,
_>>Al-Fatihah<<_
Read More

OTW nak Masokkan Anime






_>>Assalamualaikum<<_


Hye,, korang nak taw,,sekarang nie hyriel ngah usaha nak masokkan cerita anime dalm list blog hyriel.. sape2 yang kaki anime tuwh,, boleh lah selalu2 dtg blog hyriel utk mengikuti pekembangan anime,,huhu sebenarnyer,, bkn pekembangan lah,,, tp cerita2 anime yang masok,,huhuhu tp mungkin next week baru hyriel satart nak masokkan,,, bukan apa,,, hyriel sekarang nie bz sikit,,huhuhu hyriel harap ramai ag yang bermint dengan blog hyriel nie,,, huhuhuhu... sape2 yng bermina,,boleh lah suggest kat hyriel anime per yang hyriel boleh masokkan,,, uke lah,,hyriel nk tonton anime kegemaran hyriel nie,,huhuhu daaa,,, salam,,,
Read More

Filem Gerimis Mengundang Full Movie



_>>Assalamualaikum<<_
hye hari nie hyriel nak share dengan korang filem yang baru hyriel add dlm list movie hyriel^^ korang nak taw tak cite per? haaa nie la citer yang romantik Gerimis Mengundang.. hyriel nak cerita sikit sinopsis cerita ni,,





Zamani seorang juruterbang yang berkhidmat di Sabah Air, Kota Kinabalu telah bertemu dengan seorang gadis berasal dari Kota Jakarta, Mikha, yang juga anak kepada Pak Harjo, Wakil Kedutaan Besar Republik Indonesia di sini. Pertemuan yang tidak sengaja dengan keadaan salah faham di antara Mikha dan Zamani, telah membibitkan rasa kasih sayang, apabila Pak Harjo telah tewas dalam kecelakaan ketika dalam perjalanan untuK lawatan kerja di Tamparuli, Sabah.

Dengan kekosongan hati Mikha, dia akhirnya menerima Zamani sebagai penganti kekosongan itu. Namun, ianya tidak lama apabila Doni, tunangan Mikha sejak kecil, telah bertemu mereka di Kota Kinabalu. Pertemuan itu telah menyebabkan Zamani patah hati. Sebalik dari itu, Mikha dan Doni telah memutuskan perhubungan di Kota Jakarta, kerana mereka merasakan adalah lebih sesuai untuk menjalinkan hubungan sebagai adik beradik. Mikha terus menuju ke Kota Kinabalu untuk mencari cintanya untuk Zamani.

Namun semuanya telah terlambat apabila Zamani terlibat dalam kemalangan udara apabila helikopter yang dipandunya terhempas. Mikha merasai kehilangan apabila Zamani yang dicintai telah pergi buat selama-lamanya. Inilah kisah cinta agung antara Zamani dan Mikha buat selama-lamanya.

TONTON sekarang : Klik
Read More

Filem Hoore Hoore Full Movie



_>>Assalamualaikum<<_
_>>hye hari nie hyriel nak share dengan korang semmua,,, hyriel dah masukkan Filem yang baru,,huhu korang nak tau x filem per?? haaa nie la filemm Hoore Hoore... laa nie hyriel nak citer sikit lah sinopsis citer nie,, 


Filem Hoore Hoore mengisahkan seorang wanita bertubuh besar Nurul Aiman yang mempunyai tubuh yang agak gempal dan tidak terlalu cantik, bendul tapi baik hati. Namun begitu, ciri2 kewanitaan tetap ada seperti gadis2 yang lain. Aiman mempunyai 2 orang sahabat baik Lana dan Azadan. Merekan adalah rakan sekampung dan satu sekolah. Hubungan mereka erat dan mesra.Ibunya bernama Lia dan Bapanya bernama Hairil. Nenek Aiman yang bernama Nenda Zaimah dan tinggal bersama mereka.<<_
 
Di sekolah Aiman mempunyai kawan yang bernama Johari, seorang yang tampan dan segak. Dalam diam Johari menyukai Aiman. Dalam pada itu, Lana dan seorang rakan sekolah yang lawa dan popular yang bernama Rita juga sangat meminati Johari. Rota seorang wanita yang ego dan sentiasa mencari pasal dengan Aiman. Ayah Johari adalah seorang Ustaz yang bernama cikgu Murshid.

Pada masa yang sama, Aiman tergerak untuk menyertai pertandingan Ratu Impian yang dianjurkan oleh sebuah majalah. Rita juga menyertai pertandingan itu. Mengetahui yang Aiman juga menyertai pertandingan itu, pelbagai rintangan yang dihadapi oleh Aiman bukan saja dari musuh ketatnya Rita tetapi masyarakat memandang serong akan niat nya itu. 

Dibintangi oleh : Akim, Kilafairy, Nurfarah Nazirah, Harun Salim Bachik, Adibah Noor, Sahronozam Noor, Aznil Hj Nawawi, Fauziah Nawi, Nur Shazwana, Afi Faris, Shahila Sharif, Syafiqah Mohd Jemey, Mohd Nabil, Mohd Faiz

JOM TONTON ---> Klik
Read More

Sakit nye hati


_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hari nie hyriel nak bitaw isi hati hyriel kat korang,,kalau korang xnak bace xper lah,,nie utk yang sudi bace jup... tadi hyriel ader meeting kat sekolah utk conduck budak nak rentas desa,,ada lah satu minah nie,,,dye mule2 uke,, tp bile combine dgn kelas lain,,mule gile kuase dyer sampai,,sampai team2 hyriel nyirap sgt taw,,, yang lebih menyakitkan hati hyriel..ape jep cadangan hyriel semua dia xnak dengar,,tapi bile cadangan budak mentah nak plak die dengar,,,, tuhan jup yang tahu betape sakit nyer hati hyriel...:( korang nak tahu,,, dye lah minah yang gile kuase yg penah hyriel tengok,, lepas tuwh dyer lah paling senteng dalm kelas hyriel..ish3x bukan hyriel nak ngumpat,,x bek kn?? tp nie kenyataan,,, miang dye menjadi bile dah campo kelas,,, gile kuase dyer dah mula mengila2,,, argh!!! penat jup hyriel type pasai minah perasan tuwh,,, uke lah,,,hyriel nak update tuto nie,,, hehehe tgh rajin,,,, salam~
Read More

Tutorial : cara mudah nak download dari youtube






_>> Assalamualaikum <<_
hye hari nie hyriel nk share kat korang cara2 nak download video dari u-tube,,, mudah jup... actually,, nie utuk orang yangbaru pegang komputer,,huhuhu untuk mendownload video dari u-tube,,korang semua perlu ada software untuk memudahkn lagi kerja korang,,, korang bleh dapat kan software tuwh kat sini...
selesai saja mendowload...korang kene lah install yer^^




haaa..ni lah dyer lepas software tuwh di install...  lepas tuwh korang boleh lah cari video yang korang nk dalam youtube,,




lepas korang dah jumpa video yang korang nak,,, korang ambil link dyer mcam gambar di atas,,, korang copy uke^^



lepas korag copy,,korang paste kat dalam softwre di tempat yang hyriel dah kotakkan tuwh yer,,

lepas suadh paste link video yang korang nak...


 korang boleh pilih file video yang korang nk... kalau unuk masok kn kedalam handphone,,korang boleh guna mp4 yer,,dah yang len2 boleh untuk komputer...



lepas puas korang pilih file apa yang korang nak untuk video korang,,korang mesti klik DOWNLOAD untuk memulakan proses download.... dah tunggu sampai download itu selesai^^

_>>Selamat Mencuba<<_
Read More

Tutorial : Centrekan tajuk enrty dan Side bar


_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hari nie hyriel nak tunjukkn kat korang cara nak centre kan tajuk entry dan tajuk side bar.. jom kita bertutorial^^

1. Login > Design > Edit Html

2. Cari kod dibawah, tekan Ctrk+F dan paste kat dalam kotak finf,, Enter!

Tajuk Entry
 .post h3 {
Kalau tak jumpa kod diatas,, cari kod ini :
 h3.post-title {
Masih tak jumpa,, cari kod ini :
 .post-title {
Masih lagi tak jumpa, tak jadi? cari kod ini :
 h3.post-title, .comments h4
nie pon kalau tak jumpe hyriel tak leh nak cakap apa lah kan...haaa kalau dah ada.. korang copy kod kat bawah nie,,,lepas tuwh paste kat bawah kot yang korang cari tadi~
 text-align: center;
Preview,, kalau x error,save jer uke^^

untuk tajuk sidebar 


1. Cari kod di bawah nie.. Tekan Ctrl+F dan paste kat dalam kotak find,,Enter!
 h2 {
maish tak jumpa atau dah jumpa tapi tak menjadi? cari kod ini :
  .sidebar h2 {
kalau tak jumpa juga,,korang cari lah seakan2 h2 { uke,, copy kod dibawah nie dah paste kan kdekat bawah kod yang korang cari tadi uke^^
 text-align:center;
2. preview kalau uke,,,save sajer^^
_>>Selamat Mencuba<<_ 
Read More

Tutorial : Cara nak buat kotak Blockquote


_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hyriel hari ni nak tunjukkan korang care buar kotak Blokquote. hryeil rasa rama i yang dah taw,,, xpe lah,,yang tak tau bole lah korang ikot tuto hyriel ni uke^^

1. Login > Design > Edit Html

2. Lepas tu korang copy kod kat bawah tu. tekan Ctrl+F dan paste kat dalam kotak fing,, Enter!

.post-body {
 3. korang copy kod kat bawah nie..paste kat atas kot yang korang cari uke^^

.post blockquote { background-image:url(URL GAMBAR BACKGROUND BLOCKQOUTE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }
4. Kod yang warna MERAH tu,,boleh lah korang tukar ikot citarasa korang K^^

5. URL ganbar Background tu,,korang boleh tukar ikot url gambar korang sendiri lah yer~

6. Save!
_>> Selamat Mencuba<<_ 
Read More

Filem Aku Ada Kau Ada Full Movie


_>> Assalamualaikum <<_
hye,, taraaa hyriel come back,,, la nie hyriel nak bitaw korang yang hyriel dah masokkn movie AkuAda Kau Ada dalam list movie yang hyriel dah senarai kn,,herrr pening hyriel tngok ayat hyriel nie,,heheh ape pon kalau korang nak tengok cerita nie,, korang kliksini,,, oklah hyriel dah wat yang terbaik untuk korang k,,, daa salam
Read More

Filem Chow Kit Full Movie


_>>Assalamualaikum<<_
hye all,, sori la late hyriel nk update post ni.. penting ni,,,huhu hyriel dah masukkn cerita baru untuk korang,,, hyriel dah masokkn dalam list hyriel kalau korang nak tengok boleh la korang servay k,, owh,,lupe nak bitaw tajuk movie yang hyriel baru masokkan,,, ni dia Filem Chow Kit Full Movie... kalau korang nak tengok,, korang kliksini... ok lah,,, hyriel nak masokkan cerita len nie,,heheh daaa salam
Read More

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena