: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Perubahan status hidup yang menarik



Assalamualaikum
Salam satu Malaysia.. Hye semuaa blogger yang diluar sana.. Dulu hyriel merupakan seorang pelajar yang perlu patuh kepada undang-II sekolah..tapi kini hyriel berjaya melepasinyadengan jayanya.. Selepas tamat saja menduduki peperiksaan tempoh hari.. hyriel terus mendapatkan kerja sambilan.. tak jaoh pun hanya di sebuah pekan yang kecil.. hyrieel mula berkhidmat sebagai bar tender di sebuah cafe yang bernama coffee corner.. Not bad la.. sebab hyriel pernah berkhidmat dengan cafe ni dulu,,tapi cawangan yang berlainan..

Pada mula nya hyriel rasa tertekan sebab di tocer dengan senior la kononnya.. padahal hyriel dulu kerja di cafe tersebut... mungkin kerana staff yang lain cemburu kerana pada hari pertama hyriel bekerja,, hyriel telah berkhidmat sebagai bar tender di sana.. Situasi nya tak sma dengan suasana dulu.. kebanyakan staff disana hanya dari kaum cina.. sehingga hyriel jadi tertekan dengan karena mereka yang suka mengata kami yang bebangsa melayu dalam bahasa cina... hmm mentang-II kami tak faham.. 

Nampak tak sekejap saja hyriel telah berubah status hidup dari seorang pelajar kepada seorang pekerja yang setia,,cewwahh.. Bukan nak bangga diri,, tapi rasa nya kerja hyriel lebih perfect dari leader cafe tu,, mungkin sebab tu lahdia madang tak puas hati dengan kerja hyriel... Sebenarnya hyriel tak kisah langsung dengan sikap diorang.. yang penting hyriel dah jumpa kenalan baru,, iaitu kakshu, aiman , shafiq , jc , panjang dan Agus... cuma pada mula nya hyriel kurang selesa sikap jc yang turut serta staff cina lain mengata kitorang yang melayu nie... tapi lama kelamaan dia ok,,,cuma suka dengki hyriel jup... 

Untung la die dengan gaji yang besar tambahan bf dia yang kaya... hari kelmarin dia ada tnya hyriel berapa harga samsung galaxy sIII.. tup3x!!! semalam bf dyer dah hadiahkan dia sempena hari natal..UNTUNG LER!!!  Dia menangis kot..yela sape yang tak happy kan dapat handphone yang canggih camtu... sape dikalangan korang yang nak bagi hyriel handphone canggih?? hahaha tak pa lah..hyriel boleh beli sendiri..hehehe  btw hari ni hyriel cuti... dan nak rehat dan balas dendam waktu fb dgn blogging nie.... Selamat Hari Natal... 

Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena