: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tutorial : Centerkan Header



_>>Assalamualaikum<<_
hye semue,,hari nie nak ajar korang semue cara2 nak centerkan header,, hyriel taw,,ramai yang dah taw,, xper,,, hyriel nk gak ajar,,, saper yang xnk boleh get out from here.. nk hyriel tolong?? KLIKSINI
hehehe,, dah3,, boleh follow tuto hyriel ni k..

CARA PERTAMA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Crtl + F , dan cari kod kat bawah ni :
#outer-wrapper {
 3. Pastu , bawah kod yang korang carikan tadi tuh , ada kod ni kan ??

background:#FFFFFF;
width: 1000px;
 *Itu pun , sebagai contoh jer~
4. Makna nyer , outer wrapper tuh . 1000px taw ?? Korang nyer ,tak tahu lah .

5. Tapi , tak siap lagi ni . Then , korang cari pulak kod ini..
#header-wrapper {
 6. Dah jumpa kan ?? Pastikan width dekat header dengan outer wrapper tu sama .So korang punya header akan jadi center la .

7 . Preview dulu . Dah jadi , baru SAVE ok ? :)






CARA KEDUA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F , cari :
/* Content
3.  Lepas tu , copy kod kat bawah ni , then paste ATAS kod yang korang carikan tadi tu  .
.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}
 4. Paham ke tak ? if korang tak paham , tengok contoh ni :

.Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}
/* Content
----------------------------------------------- */
 5 . Preview dulu . Kalau jadi , SAVE yerk ^_^



Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena