: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tutorial : Double Underline



_>>Assalamualaikum<<_
hye semue,,, laa nie hyriel nk share dengan korang cara2 nak buat underline.. ko paham x per yang hyriel nk wat nie? haa,, bile kowang wat line kn,, nanti ader double line,, lebih kurang camtuwh lah,,, kalau korang berminat meyh3x!! ikot tuto nie...

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html > tick Expand Widget Template

2. Tekan Ctrl +F dan cari kod ini : (kalau tak jumpa tu , pakai manual je!:)


/* Header 
 3. Copy kod kat bawah ni pulak :

u {
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #FF0080;
padding: 0px;
}
 4. Paste kod yang telah di copy ATAS kod /* Header

5. Edit tulisan bewarna purple mengikut citarasa masing² .

**Contoh : dotted boleh ditukar dengan >> solid
                : #FF0080 boleh ditukarkan dengan kod color yang korunk suka :)

6. Kalau dah siap and menjadi , bagitaw Hyriel ;)




Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena