: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tutorial : Post Tittle Background


_>>Assalamualaikum<<_
hye semue,,hari nie hyriel nak share degn korang cara2 nak letak background kat post tittle~ haa..mesti ramai yang dah taw kan? xper,,hyriel nak gak ajar korang,, huhu sebelom tuwhkorang taw tak per tuwh backgroung post tittle? hak3... 


haaa.. nie lah die,,, kalau nk blajo bole sajer~

1. Log in --> Design --> Edit Html

2. (Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {

3. Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }

 4. Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }


  border:0px dashed #cc99cc;
    text-align: center;
    margin:.5em 0 .5em;
    padding:0 0 4px;
    font-size:140%;
    font-weight:normal;
    line-height:1.2em;
    background:url(URL BACKGROUND);
    color:$titlecolor;
    }

4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >>  h3.post-title {

Korang paste kod ini di bawah kod yang korang carikan tu ok ?:)
 border: 3px solid #C0C0C0;
background: url(URL BACKGROUND); 
 Yang hyriel tulis tulisan warna merah tu en , korunk gantikan dengan URL background yang korang suka.
5. Preview dulu . !

6. Then,Save template! :)






Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena