: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tutorial : Centrekan tajuk enrty dan Side bar


_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hari nie hyriel nak tunjukkn kat korang cara nak centre kan tajuk entry dan tajuk side bar.. jom kita bertutorial^^

1. Login > Design > Edit Html

2. Cari kod dibawah, tekan Ctrk+F dan paste kat dalam kotak finf,, Enter!

Tajuk Entry
 .post h3 {
Kalau tak jumpa kod diatas,, cari kod ini :
 h3.post-title {
Masih tak jumpa,, cari kod ini :
 .post-title {
Masih lagi tak jumpa, tak jadi? cari kod ini :
 h3.post-title, .comments h4
nie pon kalau tak jumpe hyriel tak leh nak cakap apa lah kan...haaa kalau dah ada.. korang copy kod kat bawah nie,,,lepas tuwh paste kat bawah kot yang korang cari tadi~
 text-align: center;
Preview,, kalau x error,save jer uke^^

untuk tajuk sidebar 


1. Cari kod di bawah nie.. Tekan Ctrl+F dan paste kat dalam kotak find,,Enter!
 h2 {
maish tak jumpa atau dah jumpa tapi tak menjadi? cari kod ini :
  .sidebar h2 {
kalau tak jumpa juga,,korang cari lah seakan2 h2 { uke,, copy kod dibawah nie dah paste kan kdekat bawah kod yang korang cari tadi uke^^
 text-align:center;
2. preview kalau uke,,,save sajer^^
_>>Selamat Mencuba<<_ 

Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena