: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tutorial : cara mudah nak download dari youtube






_>> Assalamualaikum <<_
hye hari nie hyriel nk share kat korang cara2 nak download video dari u-tube,,, mudah jup... actually,, nie utuk orang yangbaru pegang komputer,,huhuhu untuk mendownload video dari u-tube,,korang semua perlu ada software untuk memudahkn lagi kerja korang,,, korang bleh dapat kan software tuwh kat sini...
selesai saja mendowload...korang kene lah install yer^^




haaa..ni lah dyer lepas software tuwh di install...  lepas tuwh korang boleh lah cari video yang korang nk dalam youtube,,




lepas korang dah jumpa video yang korang nak,,, korang ambil link dyer mcam gambar di atas,,, korang copy uke^^



lepas korag copy,,korang paste kat dalam softwre di tempat yang hyriel dah kotakkan tuwh yer,,

lepas suadh paste link video yang korang nak...


 korang boleh pilih file video yang korang nk... kalau unuk masok kn kedalam handphone,,korang boleh guna mp4 yer,,dah yang len2 boleh untuk komputer...



lepas puas korang pilih file apa yang korang nak untuk video korang,,korang mesti klik DOWNLOAD untuk memulakan proses download.... dah tunggu sampai download itu selesai^^

_>>Selamat Mencuba<<_

Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena