: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Tutorial : Cara nak buat kotak Blockquote


_>>Assalamualaikum<<_
hye semua,,hyriel hari ni nak tunjukkan korang care buar kotak Blokquote. hryeil rasa rama i yang dah taw,,, xpe lah,,yang tak tau bole lah korang ikot tuto hyriel ni uke^^

1. Login > Design > Edit Html

2. Lepas tu korang copy kod kat bawah tu. tekan Ctrl+F dan paste kat dalam kotak fing,, Enter!

.post-body {
 3. korang copy kod kat bawah nie..paste kat atas kot yang korang cari uke^^

.post blockquote { background-image:url(URL GAMBAR BACKGROUND BLOCKQOUTE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }
4. Kod yang warna MERAH tu,,boleh lah korang tukar ikot citarasa korang K^^

5. URL ganbar Background tu,,korang boleh tukar ikot url gambar korang sendiri lah yer~

6. Save!
_>> Selamat Mencuba<<_ 

Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

0 Sang Pencerita:

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena